X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Willem van der Zalm

  • Home
  • Willem van der Zalm
Leuke actie!

Speciaal voor jou heb ik 2 leuke acties klaargezet. Wil je gelijk 4x de box proberen, dan krijg je van mij het boek Arbeidsvitaminen t.w.v. €17,50 cadeau. Wil je een echte gezonde leefstijl beginnen en minimaal 13 boxen proberen? Dan krijg je van mij een gratis jaarabonnement op het magazine gezondNU t.w.v. €52,95!

 

Kies jouw cadeau in de zijkolom van deze pagina om van een aanbieding gebruik te maken.Waarom Willem&Drees?

Hiervoor zal ik je iets over mijn verleden vertellen. Tijdens mijn jeugd, studie en werkervaring heb ik veel meegekregen van het boerenbestaan en de geneugten van lekkere en gezonde voeding. Als kind ben ik opgegroeid op het platteland in Rossum, vervolgens verhuisd naar Utrecht voor mijn Master Sustainable Business & Innovation. Ook heb ik onderzoek gedaan naar duurzame agricultuur in de VS en Nieuw Zeeland en in beide gevallen ook op het land gewerkt. Ik bevind me dus tussen twee werelden, met aan de ene kant het grote duurzaamheidsplaatje en aan de andere kant het “kleine” individuele boerenbestaan.

Als fruittelerszoon heb ik wel het één en ander meegekregen over hoe het met de Nederlandse boer gesteld is. Niet best, daar wil ik graag iets aan doen. Tot dusver twijfelde ik enorm of ik dit als ondernemer of als werknemer wilde doen. Ik zie het niet meer voor me om volledig voor mezelf te beginnen. Vooral in een markt die is overladen door massaverkoop onder de kostprijs. Daarom was de Willem&Drees een fantastische uitkomst.

 

Wat ik wil bereiken

Eerlijke voeding, eventueel met een lage milieu impact, begint naar mijn idee bij het wegnemen van schakels tussen boer en bord, zoals Willem&Drees doet. Het geld komt zo waar het hoort en door deze verkorting van de keten verhoog je ook automatisch de transparantie. Ik zeg altijd maar: zelfs al is een product met twintig schakels in de productieketen op papier nog zo duurzaam, het is nog steeds praktisch onmogelijk om het te controleren. Met een concept als Willem&Drees los je dit probleem grotendeels op. Sterker nog, de kwaliteits-checks op het boerenerf worden gedaan door hetzelfde bedrijf dat de producten aflevert (honderd procent controle dus). Deze professionele maar toch directe aanpak maakte de keuze om voor het lokaal ondernemerschap te gaan voor mij een no-brainer.

Zelf wil ik zoals het er nu naar uit ziet onbespoten-biologisch fruitteler worden. Wat ik wil bereiken is een volledig duurzaam voedselsysteem, het zei op mijn eigen hof of op grotere schaal. De wensen en ideeënlijst reikt hoog, maar: Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd.

 

Leuk om te weten

Ik ben fan van pastinaak, knolselderij en aardpeer vanwege hun kenmerkende smaak en de diverse broden uit de webshop. Ik kom in Den Bosch jouw box met de bakfiets langsbrengen.