X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Persberichten

Welkom op de Willem&Drees pers pagina. Hier vind je de meest actuele berichten van en over Willem&Drees. Veel leesplezier!

Beebox start met eigen collectie brood gemaakt van Nederlands graan

Persbericht - 20/04/2015

Vanaf deze week kiest voedselcoöperatie beebox enkel voor broden gebakken met graan van eigen bodem. Het brood bevat gegarandeerd minimaal 80% Nederlandse ingrediënten en is 100% biologisch. Versboxen-­‐leverancier beebox zocht samenwerking met biologische bakkerij Le Perron, die de speciale broden ontwikkelde. De nieuwe broodlijn is opvallend omdat in ons land bijna al het brood gebakken wordt van buitenlands graan.

De broden worden aan consumenten geleverd via de versboxen van beebox. Beebox was al enige tijd op zoek naar Nederlands brood vanwege haar keuze voor biologisch én lokaal assortiment.

Walter Halberstadt, directeur bij beebox: “Als beebox helpen wij actief de Nederlandse landbouw te versterken. Omdat we trouw zijn aan onze keuze voor biologisch en lokaal, signaleren we al snel ruimte voor nieuwe producten. Prachtig dat onze vraag aan Le Perron leidde tot een mooie samenwerking en een uniek nieuw soort brood.”

Hiljo Hillebrand, meester bakker bij Le Perron: “Voor mij betekende de nieuwe broodlijn niet alleen een zoektocht naar een nieuw broodrecept, maar ook het opzetten van nieuwe samenwerkingen met Nederlandse biologische akkerbouwers en de Limburgse molen Le Commandeur, om samen de juiste soorten graan, maling en recepten te ontwikkelen.”

Vanaf 23 april ontvangen beebox abonnees de lokale broden in hun versbox. In mei introduceert beebox ook een speciaal Nederlands broodpakket. Eerder dit jaar introduceerde beebox al het beebox sap, dat het in samenwerking met lokale fruittelers zelf laat persen.