X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Persberichten

Welkom op de Willem&Drees pers pagina. Hier vind je de meest actuele berichten van en over Willem&Drees. Veel leesplezier!

Steeds minder vaak vlees in de hoofdrol bij Kerstdiner

Persbericht - 07/12/2017

beebox-willemendrees

 

Cothen, 7 december 2017 – Bijna drie op de vier Nederlanders vinden het belangrijk dat er bij het kerstdiner rekening wordt gehouden met dierenwelzijn. En één op de vijf Nederlanders geeft de voorkeur aan een vegetarisch kerstdiner. Naast vlees van goede herkomst vinden consumenten het vooral belangrijk dat er producten van het seizoen worden gebruikt. Dit blijkt uit een onderzoek van Ipsos Nederland in opdracht van Willem&Drees.

 

Het onderzoek bevestigt de trend dat Nederlanders minder vlees proberen te eten. Ongeveer de helft van de Nederlanders (47%) probeert minder vlees te eten dan een jaar geleden. Het traditionele kerstdiner inruilen voor een vegetarisch alternatief is nog lastig, maar toch vindt bijna 20 procent een vegetarisch kerstdiner wenselijk. Dit percentage ligt vele malen hoger dan het landelijke percentage vegetariërs van 5 procent. Als er vlees op tafel komt met Kerst is er wel volop aandacht voor een goede herkomst van het vlees. Zeker 73 procent vindt het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met het dierenwelzijn.

 

 

‘Nieuwe stap op weg naar duurzamer eetpatroon’

Het onderzoek bevestigt het beeld dat Nederlanders steeds minder vlees eten, maar geeft ook aan dat er nog belangrijke stappen gezet moeten worden. Drees Peter van den Bosch van Willem&Drees: “Nederlanders zijn steeds meer bezig met duurzaamheid op hun bord. Dat is een goede ontwikkeling, aangezien de huidige voedselproductie voor ongeveer een derde verantwoordelijk is voor de wereldwijde belasting van ons klimaat. Onze vleesconsumptie levert hier de grootste bijdrage aan en we moeten nog forse stappen zetten om dit te verminderen. Tegelijkertijd vinden wij het echt opmerkelijk dat al 1 op de 5 Nederlanders een vegetarische kerst wenselijk vindt. Het geeft aan dat mensen bereid zijn afscheid te nemen van bepaalde tradities en alternatieven wel degelijk bespreekbaar zijn. Het is een volgende stap in de beweging naar een duurzaam eetpatroon”.

 

 

Verantwoord tafelen met Kerst

Naast het dierenwelzijn vindt 40 procent van de Nederlanders het belangrijk dat bij de bereiding van een kerstdiner met minimaal drie van vier aspecten van duurzaam eten rekening wordt gehouden, waaronder biologische producten en producten van Nederlandse bodem. Drees Peter van den Bosch: “Kerst draait voor veel mensen om lekker eten. Het is dan ook de uitgelezen kans om te ervaren hoe feestelijk én verantwoord eten samen kunnen gaan. Wij zetten ons met Willem&Drees al langer in voor een duurzamere en eerlijkere voedselketen. Ik vind het een enorm positieve ontwikkeling dat dit nu ook bij het Kerstdiner een belangrijk thema is geworden.”

 

 

 

  

 Klik hier voor beeldmateriaal van de Willem&Drees Kerstbox.