X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Persberichten

Welkom op de Willem&Drees pers pagina. Hier vind je de meest actuele berichten van en over Willem&Drees. Veel leesplezier!

Voor het eerst landelijke beschikbaarheid Nederlandse biologische versproducten

Persbericht - 18/08/2015


Beebox maakt Nederlandse biologische producten landelijk beschikbaar per 17 augustus 2015. Hiermee kunnen voor het eerst alle Nederlanders kiezen voor biologisch eten met puur Hollandse producten, 100% afkomstig van Nederlandse boeren. Nu zijn consumenten vooral aangewezen op supermarkten met meer dan de helft buitenlandse biologische producten in de schappen.

Biologisch eten is steeds meer een trend. Dit betekent dat consumenten niet meer genoegen nemen met enkele biologische producten in de maaltijd. Men wil steeds meer een volledig biologisch eetpatroon, met zoveel mogelijk Nederlandse producten. Beebox kiest als enige EKO-gecertificeerde maaltijdboxen-leverancier voor seizoenproducten, direct van Nederlandse boeren. Beebox laat consumenten zo kennis maken met de volledige breedte van wat Nederlandse boeren te bieden hebben. Door de korte ketens wordt de versheid sterk verhoogd en het aantal voedselkilometers met 90% gereduceerd ten opzichte van het gemiddelde supermarktproduct. Door deze keteninterventie blijven de kosten beperkt en kan beebox biologische producten minimaal 5% goedkoper aanbieden dan supermarkten.

Beebox is een snel groeiende franchiseorganisatie met 27 lokale ondernemers, verspreid over Nederland. Samen met distributeur Vers en Fijn uit Nieuwegein wordt nu volledige landelijke distributie gerealiseerd (met uitzondering van de Waddeneilanden).

 


Noot voor de redactie: Indien u meer informatie wilt kunt u contact opnemen met Walter Halberstadt (06 34122958 ) of Jack Stroeken (06 42431313) van beebox. Beebox is gevestigd aan de Oostkanaaldijk 11
b 3632GA, Loenen aan de Vecht.