X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Persberichten

Welkom op de Willem&Drees pers pagina. Hier vind je de meest actuele berichten van en over Willem&Drees. Veel leesplezier!

Willem&Drees viert ‘eten van een gezonde keten’ met grootse discosoep.

Persbericht - 22/05/2017

logo_bb_wd

 

 

Op zaterdag 27 mei organiseert coöperatie Willem&Drees haar jaarlijkse fandag op boerderij de Eemlandhoeve in Bunschoten Spakenburg. De dag draait om de missie ‘eten van een gezonde keten’. Om dit te vieren nodigt Willem&Drees iedereen uit die vers, eerlijk, biologisch eten een warm hart toedraagt. Het belooft een heerlijke dag te worden.

 

Meer over de fandag

 

Een gezonde keten is er één waar voedsel niet verspild, maar genoten wordt. Midden op het erf vindt dan ook een Discosoep plaats. Onder het genot van een swingende beat steken boeren en burgers in de pop-up keuken de handen uit de mouwen. Overtollige en misvormde penen, pastinaken en preien worden geschild, gehakt en verwerkt tot een soep.

 

Fermentista Saskia laat zien hoe je met behulp van fermentatie groenteresten tot smaakmakers maakt. Bakker Menno deelt zijn kennis en passie voor echt brood. In de tuinen rond de boerderij worden smakelijke kruiden wildgeplukt en verwerkt in een kruidenboter.

 

Om 13.00 uur neemt iedereen plaats aan de reuzachtig lange tafel op het erf. Samen genieten van eten van een gezonde keten!

 

Kinderen kunnen ook aan de slag. Broodjes bakken boven het vuur, zaadbommetjes maken, zich laten schminken tot hun favoriete groente of een rondje op de tractor met boer Henk. En natuurlijk kan er volop gespeeld en gescharreld worden op de prachtige plek die de Eemlandhoeve is.

 

Toegang is gratis, iedereen is welkom! Reserveer hier gratis toegangskaarten.

  

 

Meer over Willem&Drees

Willem&Drees is opgericht door boeren, burgers en bedrijven. Wekelijks brengen de Willem&Drees ondernemers maaltijdboxen met heerlijk biologisch vers thuis. Daarnaast kun je biologische versproducten bestellen in onze webwinkel. Je vindt er prachtig lekkers zoals zuivel, brood, sap en vleeswaren.

www.willemendrees.nl