X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Boerenkool knolselderij stamppot met zacht gegaard kalfsvlees

Boerenkool is een typisch oer-Hollandse en Belgische wintergroente, die vanaf het najaar tot ongeveer eind februari verkrijgbaar is. Boerenkool is buitengewoon rijk aan voedingsstoffen en heel goed voor je gezondheid. In het Frans wordt boerenkool heel toepasselijk ‘chou frisée’ genoemd (= kool met krulletjes).

Bereiding (30 min)

  • Breng een pan met water aan de kook. Schil de knolselderij en pastinaak. Snijd in gelijke stukken en kook op een middelhoog vuur in 20 minuten gaar.
  • Was de boerenkool, verwijder de harde nerven en snijd heel klein. Voeg de gesneden boerenkool halverwege toe aan de pan en laat meekoken met de knolselderij en pastinaak. Giet daarna het water af en bewaar een beetje kookvocht. Stamp de knolselderij, pastinaak en boerenkool met eventueel een scheutje kookvocht tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
  • Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui op een middelhoog vuur zacht en lichtbruin.
  • Verwarm het kalfsvlees (in de verpakking) in een pan met water. Houd het water net tegen de kook aan.
  • Serveer de boerenkool knolselderij stamppot met het zacht gegaard kalfsvlees met de ui en wat jus.

Je kunt de boerenkool ook wokken met de ui, in plaats van koken. En dan lekker door de puree stampen. Ook lekker met een beetje mosterd.