X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Boerenkool pilav met geroosterde hazelnoten

Pilav is een rijstgerecht uit het Midden-Oosten. Het is van origine een bijgerecht, maar tegenwoordig zien we het vaak terugkomen als hoofdgerecht. Pilav bestaat vaak uit rijst, die in olie wordt gefruit en wordt gegaard in een bouillon. Vervolgens kan de pilav uitgebreid worden met eindeloos veel ingrediënten. Vandaag breiden wij het met boerenkool, rozijnen en geroosterde hazelnoten.

Bereiding (35 min)

  • Breng een pan met het water en het groentebouillontablet aan de kook. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de bosui en snijd in ringen. Was de boerenkool, verwijder de harde nerven en snijd klein.
  • Verhit olie in een bakpan en bak de knoflook, bosui en basmatirijst 5 minuten. Houd een klein handje bosui apart voor garnering. Voeg de cajunkruiden, bouillon, boerenkool en rozijnen toe en breng alles aan de kook. Kook afgedekt voor 20 minuten op een laag vuur tot het vocht is opgenomen.
  • Rooster de hazelnoten in een droge bakpan. Heb je een glutenallergie? Spoel de hazelnoten dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
  • Was de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de sprouty kiemen. Voeg de puntpaprika en de sprouty kiemen de laatste 5 minuten toe aan de pilav.
  • Garneer de boerenkoolpilav met de geroosterde hazelnoten en de bosui.

De pilav is ook erg lekker met (gedroogde) perzik.