X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Palmkool-pompoenstoof met runderbraadworst

Palmkool (ook wel cavolo nero of zwarte kool) is een eeuwenoud en bijna vergeten bladgewas, een typische wintergroente. Het wordt ook wel eens de Italiaanse boerenkool genoemd, en zo kan het ook echt gebruikt worden. Heerlijk in een stamppot of ovenschotel, maar kan ook door de pasta, als beleg op een pizza of als basis van een salade.

Bereiding (30 min)

  • Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef onder de kraan. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst in 25 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  • Snijd de runderbraadworsten in stukken. Verhit olie in een braadpan en bak de worst goudbruin.
  • Bak de pompoenblokjes enkele minuten mee. Snijd de tomaat klein en doe bij de pan. Breng aan de kook, zet daarna het vuur laag en laat 15-20 minuten afgedekt zachtjes stoven. Schenk er eventueel een beetje water bij. Breng op smaak met zout, peper en chilivlokken.
  • Snijd de palmkool van de nerven en spoel goed af onder de kraan. Snijd het blad klein, voeg toe aan de stoof en stoof nog 5 minuten mee.
  • Serveer de palmkool-pompoenstoof met de volkoren basmatirijst ernaast.

Ook erg lekker met rozijntjes.