X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Boerenkoolspruitjes met kalfsgehakt en schuimige preipotjes

Ooit gehoord van boerenkoolspruiten, kalettes of flower sprouts? Vast niet! Boerenkoolspruiten zijn een kruising tussen, hoe verrassend, spruitjes en boerenkool. De smaak is knapperig, lichtzoet en een beetje nootachtige. Je kut ze rauw eten, bakken, blancheren, koken, stomen en wokken. Deze paars-groene minikooltjes zijn superleuk en superlekker!

Bereiding (35 min)

  • Verwarm de oven voor op 190 ºC. Vet per persoon een ovenschaaltjes in of gebruik een grote ovenschaal.
  • Breng een pan met een laagje water aan de kook. Snijd de prei klein, was in en zeef onder de kraan en kook 5 minuten. Giet het water af en laat goed uitlekken in een zeef. Doe de prei in een kom en pel de knoflook, pers uit boven de prei en pureer met een staafmixer tot moes. Roer de kaas erdoor, zet opzij en laat een beetje afkoelen.
  • Splits de eieren. Roer de eidooiers door de afgekoelde preipuree. Klop in een vetvrije kom het eiwit met een snufje zout stijf en spatel voorzichtig door het preimengsel. Schep het luchtige preimengsel in de ovenschaal(tjes) en bak in 10-15 minuten goudbruin en gaar (afhankelijk van de grootte van je schaaltjes).
  • Pel en snipper intussen de ui. Verhit een droge bakpan en bak het gehakt met de ui rul.
  • Breng intussen water met een beetje azijn (of citroensap) aan de kook. Was de boerenkoolspruitjes en verwijder de onderkant. Kook ze in 3 minuten beetgaar, giet het water af en laat goed uitlekken. Roerbak de boerenkoolspruitjes 2-5 minuten met het gehakt mee. Breng op smaak met sambal, zout en peper.

Je kunt ook een schuimige prei omelet maken als je de oven niet wil gebruiken.