X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Broccoli met gekaramelliseerde ui aardappels en runderworst

Onze uien zijn afkomstig van Piet van Andel en Sjaak Twisk uit Zeewolde. Op de kleigrond van de vroegere Zuiderzee is nooit chemie en kunstmest gebruikt. Het zit vol met mineralen die de bodem haar natuurlijke vruchtbaarheid geven. Een ideale basis voor de teelt van mooie smaakvolle uien! Piet en Sjaak zijn bio-boeren van de 1e generatie en telen al 20 jaar rode uien.

Bereiding (35 min)

  • Breng water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels en kook 5 minuten. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
  • Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui op een laag vuur in 10-15 minuten goudbruin, zoet en zacht. Voeg desgewenst een scheutje water toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de aardappels in plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de aardappels goudbruin. Schep of schud regelmatig om. Bestrooi royaal met tijm, zout en peper.
  • Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook voor de broccoli. Snijd de roosjes van de stronk en de stronk in stukken. Kook of stoom de broccoli (afgedekt) circa 10 minuten. Giet daarna af en laat uitdampen.
  • Verhit olie in een bakpan en bak de braadworsten 10 minuten rondom bruin en gaar. Serveer de braadworst met ernaast de gebakken aardappels en broccoli. Schep de gekaramelliseerde ui over de broccoli.

Je kunt de aardappels ook in de oven garen.