X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Captains dinner met bruine bonen krokant spek en piccalilly

Vroeger was er weinig vers eten aan boord van een schip. De maaltijd bestond daarom vaak uit bonen, omdat die voedzaam en lang houdbaar waren. De kapitein had het iets luxer. Hij vulde de bonenmaaltijd aan met van huis meegenomen gezouten vlees en tafelzuur zoals augurken, zilveruitjes en piccalilly. Bij een Captain’s dinner is het leuk om alle ingrediënten in aparte bakjes op tafel te serveren en op te scheppen wat je lekker vindt… en zoveel je wilt!

Bereiding (30 min)

  • Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels en snijd klein. Kook in 20-25 minuten gaar. Giet daarna af en laat even uitdampen.
  • Snijd de prei in ringen, was in een zeef onder de kraan. Pel de ui en snijd in ringen. Schil of was de wortels en rasp grof.
  • Doe de bonen met het vocht in een ruime pan en verwarm ze op een laag vuur. Laat ze niet koken. Giet daarna af.
  • Verwarm een droge bakpan en bak het ontbijtspek krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit olie in dezelfde bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de prei en wortel toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met chilivlokken en peper.
  • Serveer de gekookte aardappels met de bonen, groenten en de spek. Maak het gerecht af met de piccallily.

Ook erg lekker met augurken en zilveruitjes.