X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Chinese koolrolletjes met kalfsgehakt en tomatensaus

Chinese kool is een heerlijke, veelzijdige groente. Je kunt het namelijk op talloze manieren bereiden. Vandaag maken we er koolrolletjes van. Qua smaak is de Chinese kool een beetje zoetig, hierdoor is het een verrassend lekkere toevoeging aan het gerecht!

Bereiding (30 min)

  • Snijd per persoon tenminste 3 of 4 mooie bladeren van de Chinese kool en leg opzij. Snijd de rest van de kool klein.
  • Breng een ruime pan met water aan de kook en blancheer de koolbladeren 1 minuut. Spoel direct af onder de koude kraan en laat heel goed uitlekken in een vergiet.
  • Pel en snipper de ui. Was de tomaat en snijd klein.
  • Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Zet het vuur hoog en bak het gehakt rul. Voeg dan de kleingesneden witte kool toe en bak kort mee. Bak de tomaten mee en breng op smaak met chilivlokken en sojasaus. Zet het vuur laag en laat afgedekt garen en slinken.
  • Verwarm de tomatenstukjes in een steelpan en breng op smaak met kerriepoeder, zout en chilivlokken. Pel de knoflook en pers de knoflook erboven uit. Schep dan alles in een ovenschaal.
  • Snijd een inkeping in het harde deel van de koolbladeren en schep in het midden van ieder koolblad wat van het gehaktmengsel. Vouw de bladeren dicht zodat je een rolletje krijgt. Leg de rolletjes met de naad naar beneden op de tomatensaus. Heb je nog vulling over, schep dat dan tussen de rolletjes.

Je kunt de schaal ook nog even opwarmen in de ove