X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Foe yong hai in tomatensaus met witte kool en pinda's

Dit gerecht is een echte klassieker als je graag Chinees eet. Als je eenmaal weet hoe eenvoudig je groenten in een zoetzure saus zelf kunt maken, wil je nooit meer anders. De meeste ingrediënten zijn uit de buurt en van het seizoen en je maakt deze Foe Yong Hai in ongeveer een half uur klaar. 'Inspired by Ralph Moorman'

Bereiding (30 min)

  • Schil de wortel en rasp grof. Was de prei en snijd in hele dunne ringetjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de verse gember en rasp fijn.
  • Klop de eieren los in een kom en schep de prei en wortelrasp erdoor. Verhit olie in een bakpan en schenk het eimengsel erin (maak je dit gerecht voor meerdere personen klaar, dan is het handig om twee pannen te gebruiken of in twee porties te bakken). Zet het vuur laag en laat de omelet afgedekt, in ongeveer 15 minuten stollen. Het is prima om af en toe in de omelet te roeren zodat je grote stukken krijgt. Draai eventueel halverwege de omelet voorzichtig om.
  • Voor de zoetzure saus: Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op een laag vuur. Doe de tomatenstukjes erbij samen met de azijn, tamari (of sojasaus) en het water en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus, proef en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  • Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de witte kool 3-5 minuten op een hoog vuur. Was ondertussen de gemengde kiemen en laat deze uitlekken. Roerbak de gemengde kiemen nog 2 minuten met de kool mee.
  • Schep de omelet(stukken) op een schaal en schenk de zoetzure saus eroverheen. Heerlijk in combinatie met de gewokte kool. Hak de pinda's klein en strooi erover (heb je een glutenallergie? Spoel ze dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen).

De tomatensaus kun je eventueel binden met een papje van maizena en water.