X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Fondue van witte bonen en geitenkaas met groenten

Fondue is een chique Frans woord voor 'smelten'. De meest bekende vorm van fondue is een kaasfondue waarbij je verschillende soorten kaas kunt laten smelten. Deze fondue maken we met witte bonen en oude geitenkaas en is erg eenvoudig om te maken. Hij is fluweelzacht van structuur en is ideaal om de restjes groenten uit de koelkast weg te werken.

Bereiding (30 min)

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak het meergranen stokbroodje in 10-12 minuten af.
  • Pel de knoflook en hak grof. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en hak ze fijn. Laat de bonen uitlekken en spoel af onder stromend water. Snijd de geitenkaas klein.
  • Doe de bonen, knoflook, geitenkaas, olijfolie, azijn, honing, miso en mosterd in de blender of keukenmachine. Draai op hoge snelheid tot een romig glad mengsel. Voeg eventueel water toe, tot je de substantie hebt van een dikke kaassaus. Voeg de fijngehakte rozemarijn toe. Breng eventueel verder op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Verhit het bonenmengsel in een pan die je ook op tafel kunt zetten.
  • Was de wortel en snijd in plakken. Was de paksoi, verwijder de onderkant zodat de stengels loskomen. Snijd de stengels eventueel doormidden.
  • Snijd het brood in plakken. Leg de groenten en brood op een serveerschaal. Serveer met het warme bonenmengsel en dip de groenten en het brood erin.

Je kunt de groenten rauw serveren, maar je kunt de groenten ook kort blancheren of roosteren in de oven.