X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Fusilli met prei-roomsaus, tomaatjes en kaaskletskoppen

Vandaag een makkelijk pastagerecht met een gouden combinatie: pasta, prei, crème fraîche en krokante kaaskletskoppen. Een kletskop is van oorsprong een heel hard, uiterst dun en bijzonder knapperig koekje. We maken een hartige kletskop van kaas uit de oven. Leuk om je maaltijd mee te decoreren en ook nog eens superlekker!

Bereiding (30 min)

  • Verwarm de oven voor op 180 ˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Giet de olie van de gedroogde tomaatjes in een bakje.
  • Snijd het wit van de prei in ringen - bewaar het groene blad - en was de ringen in een zeef onder de kraan. Verwarm olie (van de tomaatjes) in een bakpan stoof de prei op een middelhoog vuur zacht in circa 5 minuten. Roer de crème fraîche en een klein scheutje kookvocht erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd het groen van de prei fijn en spoel in een zeef onder de kraan. Kook het groen van de prei met een scheut water in een afgedekte pan tot het zacht is. Giet het water af (vang wat kookvocht op) en mix met een keukenmachine of staafmixer met een beetje olie van de gedroogde tomaatjes. Voeg net zoveel kookvocht toe totdat je een gladde saus krijgt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de kaas met de tijm en vorm kleine kaashoopjes op de bakplaat (met circa 2 cm tussenruimte). Bak de kaaskletskoppen circa 10 minuten in de voorverwarmde oven. De kaas gaat eerst smelten, vervolgens bubbelen en tenslotte lichtbruin kleuren. Let op dat de kletskoppen niet verbranden, want dan worden ze bitter. Laat ze daarna afkoelen zodat ze krokant worden.
  • Breng intussen water met een snuf zout aan de kook voor de volkoren fusilli. Kook in 10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).
  • Snijd de halfgedroogde tomaatjes klein. Verdeel de pasta over de borden en schep een flinke lepel prei-roomsaus erop. Schenk de groene preisaus eromheen en garneer het gerecht met de kaaskletskoppen en de tomaatjes.

De kaaskletskoppen zijn ook erg lekker met fijngehakte pijnboompitjes of noten.