X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gehakt-groentespiesjes met fluweelzachte puree

Naast het feit dat eten lekker moet zijn, mag het er ook leuk uit zien. Dit gerecht met gehaktballetjes en groenten aan een spiesje wordt vast met gejuich ontvangen. Leuk als kinderen jou in de keuken mogen helpen bij het rollen van de gehaktballetjes en met het samenstellen van de spiesjes.

Bereiding (30 min)

  • Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook ze in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af.
  • Breng een steelpan met water aan de kook. Verwijder de lelijke blaadjes van de spruitjes. Schil of was de wortels en snijd in dikke plakken. Kook de spruitjes en wortel in circa 10 minuten gaar.
  • Meng het kalfsgehakt met de gehaktkruiden en rol gehaktballetjes ervan.
  • Verwarm olie in een bakpan en bak de gehaktballetjes in 10 minuten op een middelhoog vuur bruin en gaar.
  • Verwarm de melk en roomboter in een kleine pan. Stamp de aardappels met de melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout, peper en een snuf nootmuskaat.
  • Was de gekleurde tomaten en halveer grote exemplaren. Prik alle ingrediënten aan de spiesjes. Serveer de aardappelpuree met de gehakt-groentespiesjes en schep de overgebleven groenten in bakjes voor ernaast.

Je kunt de puree ook extra luchtig kloppen met mixer (niet een staafmixer!). De aardappelpuree is ook erg lekker met tijm of rozemarijn.