X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gekonfijte eendenbout met stoofpeertjes groene kool en zoete bataatpuree

De gekonfijte eendenbout in dit gerecht komt van 'Hollands Wild'. Hollands Wild staat voor het voorkomen van verspilling van de natuurlijke rijkdommen. Ambacht en traditie hebben ze hoog in het vaandel staan. Deze gekonfijte eendenbout is langzaam gegaard in vet. Hierdoor heeft het vlees een zachte structuur gekregen vol smaak. Wild is natuurlijk heerlijk om te combineren met andere winterse smaken. De stoofpeertjes kunnen in dit gerecht dan ook niet ontbreken.

Bereiding (50 min)

  • Schil de stoofpeertjes. Doe de peertjes met het water, kaneel, suiker in een steelpan en kook ze afgedekt 30-40 minuten op een middelhoog vuur. De peertjes zijn gaar als je er makkelijk in kunt prikken.
  • Breng een pan met water aan de kook voor de zoete bataat. Was of schil de zoete bataat en snijd in stukken. Kook in 15 minuten gaar, giet af en vang wat kookvocht op. Stamp de zoete bataat met de roomboter en eventueel wat kookvocht tot een puree. Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal het buitenste blad van de savooiekool en snijd de savooiekool in dunne repen. Verhit olie in een wok en roerbak de savooiekool 10 minuten. Breng op smaak met tijm, nootmuskaat, zout, peper.
  • Verwarm de eendenbout in de verpakking, 10 minuten in heet (maar niet kokend) water.
  • Serveer de eendenbout met de stoofpeertjes, de zoete aardappelpuree en de gebakken savooiekool.

Als je rode wijn bij de stoofpeertjes toevoegt, kleuren ze mooi rood.