X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gestoofde koolraap met een kalfsburger en salade met Beluga linzen

Koolraap is een echte wintergroente en groeit onder de grond, wat uitzonderlijk is voor kolen. Deze knapperd is erg rijk aan vitamine C en staat daarom bekend als 'de citroen van het Noorden'. Het heeft een ruwe groengele schil en wordt meestal gekookt of gestoofd gegeten. Het gele, geurige vlees heeft dan een zacht zoete en bijzonder aromatische smaak. Geschikt om te koken, stoven, frituren en in de puree.

Bereiding (30 min)

  • Breng een steelpan met water en het groentebouillontablet aan de kook voor de linzen. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en kook ze 20 minuten tot ze gaar maar nog heel zijn. Giet daarna de bouillon af (bewaar een beetje) en laat even uitdampen.
  • Schil de koolraap. Snijd de koolraap in plakken van 1-2 cm breed en snijd de koolraap plakken vervolgens in dunne frieten.
  • Verhit olie in een wok of bakpan en bak de koolraap in 5 minuten beetgaar. Voeg een scheutje bouillon (of water) toe en laat afgedekt nog eens 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper.
  • Was intussen de sla en laat goed uitlekken in een vergiet of droog met een sla centrifuge. Maak een dressing van olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, peper en zout en schep door de salade.
  • Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak de kalfshamburgers aan weerszijden bruin en gaar in 10 minuten.
  • Schep de Beluga linzen door de salade en serveer de hamburger en de gestoofde koolraap ernaast.

Lekker met een knoflooksausje ernaast.