X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Groente-linzenburger met knapperige groenten

Pastinaak is tegenwoordig geen vergeten groente meer. De smaak van deze lange, ivoorkleurige wortel is zoetig, bijna anijsachtig en ligt tussen de smaak van wortel en knolselderij in. Pastinaak is veelzijdig: je kunt ' m rauw, gegrild en gekookt eten. Bijvoorbeeld geraspt door de salade of in plakjes geschaafd en gefrituurd als chips. Bak je de pastinaak lekker krokant, dan komt de zoete smaak nog beter tot zijn recht.

Bereiding (25 min)

  • Schil de pastinaak en wortel en snijd in dunne staafjes. Verwijder het groen en de onderkant van de venkel en snijd de rest en dunne stroken (bewaar wat venkelgroen).
  • Verhit olie in een wok of ruime bakpan en bak de groenten op een middelhoog vuur lichtbruin en gaar (circa 10-15 minuten). Schud de pan regelmatig om en voeg eventueel een klein scheutje water toe.
  • Snijd het brood in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de peterselie fijn. Mix de ui en knoflook samen met de verse peterselie (bewaar eventueel wat peterselie voor garnering).
  • Verhit olie in een bakpan en bak het brood knapperig. Schep halverwege het uimengsel erbij en bak met het brood mee.
  • Schep de krokante brood croutons uit de pan en gebruik dezelfde pan om de groente-linzenburgers in te bakken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep het broodkruim door de gebakken groenten en leg de groenteburgers erbovenop. Garneer met venkelgroen en/of overgebleven peterselie.

Je kunt de groenten ook in de oven bereiden (ovenstand 200 ºC, 25 minuten). Of gewoon koken in een pan (circa 12 minuten).