X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Heekfilet met groenten en brood croutons

Vandaag een heerlijke witvis op het menu: heek. De biologische heekfilet is stevig tijdens het bakken en zacht van smaak. Heek leeft voornamelijk in het oostelijke deel van de Atlantische oceaan. In de Zuid-Europese landen wordt deze witvis vaak gegeten. De heekfiet serveren we onder andere met venkel en pastinaak, een heerlijke smaakcombinatie!

Bereiding (25 min)

  • Schil de pastinaak en wortel en snijd in dunne staafjes. Verwijder het groen en de onderkant van de venkel en snijd de rest in dunne stroken (bewaar wat venkelgroen).
  • Verhit olie in een wok of ruime bakpan en bak de groenten op een middelhoog vuur lichtbruin en gaar in circa 10-15 minuten. Schud de pan regelmatig om en voeg eventueel een scheutje water toe.
  • Snijd het brood in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de peterselie fijn. Mix de ui en knoflook met de verse peterselie (bewaar eventueel wat peterselie voor garnering).
  • Verhit olie in een bakpan en bak het brood knapperig. Schep halverwege het uimengsel erbij en bak met het brood mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de croutons uit de pan. Voeg wat extra olie toe en bak de heekfilet in 8 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de brood croutons door de gebakken groenten en leg de vis erbovenop. Garneer met venkelgroen en/of peterselie.

Je kunt de groenten ook in de oven bereiden (25 minuten op 200 ºC). Of gewoon koken in een pan (circa 12 minuten).