X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Heekfilet met walnoten en knapperige groenten

Vandaag een heelijke witvis op het menu: heek. De biologische heek is stevig tijdens het bakken, en zacht van smaak. Heek leeft voornamelijk in het oostelijke deel van de Atlantische oceaan. In de Zuid-Europese landen wordt deze witvis vaak gegeten. De heekfiet serveren we onder andere met venkel en pastinaak, een heerlijke smaakcombinatie!

Bereiding (25 min)

  • Schil de pastinaak en wortel en snijd in dunne staafjes. Verwijder het groen en de onderkant van de venkel en snijd de rest in dunne stroken (bewaar wat venkelgroen).
  • Verhit olie in een wok of ruime bakpan en roerbak de groenten op een middelhoog vuur lichtbruin en beetgaar (circa 10-15 minuten). Schud de pan regelmatig om en voeg eventueel een scheutje water toe.
  • Pel de ui en knoflook en snijd klein. Mix de ui en knoflook samen met de verse peterselie heel fijn met een staafmixer of blender (bewaar eventueel wat peterselie voor garnering). Verhit olie in een bakpan en bak het mengsel enkele minuten. Hak de walnoten grof en bak mee. Heb je een glutenallergie? Spoel de noten dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
  • Verhit olie in een andere bakpan en bak de heekfilet in circa 8 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep het peterselie-noten mengsel door de gebakken groenten en leg de vis erbovenop. Garneer met venkelgroen en/of overgebleven peterselie.

Je kunt de groenten ook in de oven bereiden (25 minuten op 200 ºC) of gewoon koken in een pan (circa 12 minuten).