X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Hete bliksem met wortelpeterselie en vegan knakworstjes

Hete bliksem staat ook wel bekend als hemel en aarde, of appelstamppot. De naam ‘hete bliksem’ heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de appels veel vocht vasthouden en daarom lang heet blijven. Daarnaast blijven gestoofde appels makkelijk aan je gehemelte plakken, dus pas op dat je je mond niet verbrandt! De plantaardige ‘boeren knakworstjes’ van Wheaty zijn gemaakt van seitan en op smaak gebracht met lekker veel kruiden.

Bereiding (30 min)

  • Breng water aan de kook voor de aardappels en wortelpeterselie. Schil de aardappels en wortelpeterselie en snijd in stukken. Kook de aardappels en wortelpeterselie in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af.
  • Was (of schil) intussen de appel, verwijder het klokhuis. Snijd een paar appelschijven om het gerecht mee te garneren. Snijd de rest in kleine stukken en kook de appelstukken 10 minuten met de aardappels en wortelpeterselie mee.
  • Pel de ui en snijd in halve ringen. Verwarm olie in een bakpan en bak de ui op een middelhoog vuur lichtbruin. Temper dan het vuur en laat rustig doorbakken. Bak ook de appelschijven in een andere bakpan in wat olie lichtbruin en zacht. Breng op smaak met kaneelpoeder.
  • Snijd de vegan merguez in plakjes en bak even met de ui mee.
  • Giet de aardappels, wortelpeterselie en appel af en stamp alles fijn met een pureestamper (vang wat kookvocht op). Voeg de mosterd en eventueel een scheutje kookvocht toe. De hete bliksem mag zacht en smeuïg zijn. Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer de hete bliksem met de ui en vegan merguez. Garneer met de gebakken appelschijven.

Je kunt wat paneermeel of broodkruim over het gerecht strooien en in de oven plaatsen voor een krokant laagje.