X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Kalfsstoof met knolselderij en aardappel

Het voorgegaarde kalfsvlees komt van het bedrijf Ecofields. Ecofields is het eerste bedrijf in Nederland dat biologisch kalfsvlees produceert. De kalveren krijgen hun voeding van hun eigen biologische percelen. Hierdoor krijgt het vlees een mooie gemarmerde en malse structuur. Het voorgegaarde kalfsvlees is makkelijk te bereiden. We combineren het met knolselderij en aardappels.

Bereiding (30 min)

  • Breng een pan met water aan de kook op voor de aardappels. Was of schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappels in 20 minuten gaar, giet het water af en laat uitdampen.
  • Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes.
  • Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de knolselderij toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak mee. Schenk daarna een scheutje water erbij en breng op smaak met tijm, zout en peper. Laat afgedekt nog 10-15 minuten zachtjes stoven.
  • Snijd het voorgegaarde kalfsvlees klein en verwarm samen met de kalfsjus 5 minuten mee met de knolselderij.
  • Serveer de knolselderijstoof met de gekookte aardappels.

De stoofpot is ook lekker met een scheutje rode wijn.