X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Kalfstartaar met geroosterde wortels en knolselderij

Deze week hebben we een lekker gerecht met regenboogpeen op het menu. Iedereen kent de oranje gekleurde wortels, maar wist je dat de wortels vroeger wit, geel of paars waren? Ter ere van het koninklijk huis werden er destijds oranje wortels op de markt gebracht. Sindsdien zijn de andere gekleurde penen een beetje in de vergetelheid geraakt. Jammer toch!

Bereiding (40 min)

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een grote ovenschaal.
  • Was of schil de regenboogpeen, snijd in de lengte doormidden of in vieren. Schil de knolselderij, snijd in plakken en daarna in lange, gelijke 'frieten.' Snijd de wortels en knolselderij ongeveer even dik, zodat ze gelijktijdig gaar zijn. Leg de groenten op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met tijm, zout en peper. Rooster in circa 25 minuten gaar in de oven.
  • Pel de ui en snijd in ringen. Verwarm olie in een kleine bakpan en bak de tartaartjes 2-3 minuten per kant op een middelhoog vuur. Houd de tartaartjes goed in de gaten want het is lekker als ze nog een beetje rosé van binnen zijn. Bak de ui met de tartaartjes mee.
  • Neem de tartaartjes uit de pan, verpak ze in aluminiumfolie en laat nog 3 minuten op een (warm) bord rusten. Voor de jus doe je de mosterd en een scheutje kookvocht in de pan. Verwarm nog enkele minuten.
  • Serveer de geroosterde groenten met de tartaartjes en de mosterdjus. Strooi wat verse peterselie erover.

Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is als je het gaat bakken.