X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Kipshoarma met kliswortel en rijst

Kliswortel werd in de Middeleeuwen in heel Europa geplant. De klis heeft een penwortel, verwant aan de artisjok, de aardpeer en de schorseneer. De kliswortel is vooral populair in Japan en Korea. Daar wordt hij gebruikt in slaatjes of in sushi. In de natuur is de plant een opvallende verschijning. Het lijkt op een distel maar de klis prikt niet. De vruchtjes wel, die blijven aan dieren en de kleren van mensen hangen.

Bereiding (30 min)

  • Breng een pan met water aan de kook voor de zilvervliesrijst. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 25 minuten gaar. Giet af en zet afgedekt opzij.
  • Breng intussen een pan water aan de kook voor de kliswortel en aardpeer. Schil de kliswortel (onder stromend water) en snijd in dunne plakjes. Was of schil de aardpeer en snijd klein. Kook de kliswortel en aardpeer 10-15 minuten. Voeg een scheutje azijn toe tegen het verkleuren. Giet het water af en zet opzij.
  • Pel en snipper de ui. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de kipshoarma toe en bak in 5 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met de Chinese-5-kruidenpoeder, kurkumapoeder, zout en peper. Voeg een scheutje water toe.
  • Doe de groenten bij de shoarma en stoof afgedekt 5-10 minuten.
  • Serveer de kip-groentestoof met de rijst.

Knijp een halve limoen uit boven de kip-groentenstoof voor wat extra frisheid.