X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Knoflookkip met risotto en oesterzwammen

De vorm van oesterzwammen lijkt op de schelp van een oester, vandaar de naam. Voor oesterzwammen geldt - net als voor champignons en andere soorten paddenstoelen - vóór gebruik nooit wassen maar eventueel voorzichtig schoonvegen of -borstelen. Kruid de oesterzwammen, met peper en zout, altijd na het bakken. Wanneer je vóór het bakken zou kruiden, onttrekt het zout vocht aan de oesterzwam, waardoor het geheel snel papperig wordt.

Bereiding (40 min)

  • Maak de bouillon door het water aan de kook te brengen met het groentebouillontablet. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd de helft fijn. De rest van de knoflook plet je (bijvoorbeeld met de platte kant van je mes). Schrap of schil de wortel en snijd klein.
  • Verwarm olie in een braadpan en bak de kipdrumsticks rondom aan. Doe de geplette knoflooktenen erbij. Blus af met wat water en breng op smaak met tijm. Roer even door, zet het vuur laag en laat afgedekt 20-25 minuten smoren.
  • Verhit intussen olie in een ruime bakpan en fruit de fijngesneden knoflook, ui en wortel 2 minuten. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en bak 2 minuten mee. Blus af met de witte wijn. Schenk daarna de bouillon erbij totdat de risotto net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto het water opnemen. Herhaal dit totdat al het water is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25-30 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
  • Veeg de oesterzwammen schoon en snijd of scheur in de lengte in plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de oesterzwammen op een hoog vuur goudbruin. Breng op smaak met de tijm, zout en peper. Bak de laatste minuut de taugé mee en meng het groentemengsel door de risottorijst. Maak de risotto smeuïg door een klontje boter toe te voegen.
  • Verwijder voor het serveren de knoflooktenen uit de saus bij de kip. Knijp de nu zachte teentjes uit en meng door de saus.
  • Serveer de risotto met groenten en de kipdrumsticks.

Het is ook lekker om zongedroogde tomaatjes fijn te snijden en te mengen door de risotto.