X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Kokoscurry met yacon paprika en linzen

Vandaag maken we een overheerlijke kokoscurry met yacon, een vergeten groente. Deze wortel lijkt van de buitenkant een beetje op een zoete aardappel en komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De smaak is zeer verassend, lekker fris en meloenachtig. En ook na verwarmen behoudt yacon een stevige 'bite'. Net als bij appels kan het witte vruchtvlees bruin worden.

Bereiding (25 min)

  • Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  • Pel de ui en snijd fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Schil de yacon en snijd in blokjes.
  • Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de paprika en yacon toe en roerbak 3 minuten op een hoog vuur.
  • Schenk de kokosmelk erbij. Roer beetje bij beetje de currypasta erdoor en proef tussendoor of je de smaak niet te pittig vindt. Laat 5 minuten zachtjes koken op een middelhoog vuur. Verwarm de linzen de laatste 3 minuten mee. Breng op smaak met verse munt en eventueel met zout en peper (bewaar wat munt voor de garnering).
  • Serveer de kokoscurry met de volkoren basmatirijst en garneer met verse munt.

De yacon is rauw ook erg lekker in een salade of in een smoothie.