X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Kruidige viskoekjes met noodles en roerbakgroenten

Vis is onderdeel van een gezond eetpatroon. Visvetzuren, omega-3 en omega-6 vetten, zijn goed voor je hart en bloedvaten. In dit gerecht maken we viskoekjes van kabeljauw snippers en verse gember. Met de noodles en roerbakgroenten is dit een heerlijk gerecht met een Aziatisch tintje.

Bereiding (25 min)

  • Dep de vis droog met keukenpapier. Pel de ui en snijd heel fijn. Pel de knoflook. Schil en rasp de gember. Pureer de vis met een staafmixer. Voeg het meel, ei, citroensap, gember, de ui en de helft van de knoflook toe en meng dit goed door elkaar. Breng op smaak met (chili)peper en zet opzij.
  • Breng water aan de kook voor de mie-noodles. Kook de noodles 6 minuten, giet daarna het water af en spoel af onder de kraan.
  • Snijd de prei in dunne ringen en spoel in een zeef onder de kraan. Was of schil de wortel en snijd heel klein. Was de paksoi en snijd klein. Verhit olie in een wok of bakpan en fruit de overgebleven knoflook. Roerbak eerst de wortel en prei mee en tenslotte de paksoi. Roerbak circa 5-10 minuten, het is lekker als de groente nog knapperig is. Breng op smaak met (chili)peper.
  • Verhit intussen olie in een bakpan en schep met een lepel bergjes van het visbeslag in de pan, druk de bergjes plat en bak de viskoekjes in circa 6 minuten op een middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin en gaar.
  • Roerbak de mie-noodles kort met de groenten mee. Breng op smaak met sojasaus.
  • Serveer de mie-noodles met de groenten en viskoekjes ernaast.

Je kunt ook wat prei kleinsnijden en door het beslag van de viskoekjes mengen. Ook heel erg lekker met sambal.