X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Lasagne met pompoen en geraspte kaas

Het woord 'lasagne' of 'lasagna' is afgeleid van het Griekse woord 'Leganon' en is de alleroudste pastasoort. Het komt dan ook niet uit Italië, zoals de meesten denken, maar uit Griekenland. De meest bekende versie van de lasagne bestaat uit lasagnebladen, bolognese saus, bechamel en kaas. In dit recept maken we een andere variant: een vegetarische lasagne met pompoen.

Bereiding (45 min)

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook voor de pompoen. Was de pompoen, snijd in parten, haal de pitten en draden eruit en snijd de pompoen met een scherp mes in hele dunne plakjes. Kook de pompoen 5 minuten, giet het water af en vang wat kookvocht op.
  • Snijd de prei in ringen en spoel in een zeef onder de kraan. Verhit olie in een bakpan en bak de prei 5 minuten op een middelhoog vuur. Pel de knoflook en pers erbovenuit.
  • Schenk de passata bij de prei en breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper.
  • Verdeel een laagje van de saus over de bodem van een ovenschaal. Leg hier een laag lasagnebladen op en vervolgens de voorgekookte pompoen en saus. Herhaal zo vaak als mogelijk. Eindig met saus en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de lasagne in 25-30 minuten gaar.

Ook lekker met wat verse basilicum.