X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Omelet met paddestoelen roomsaus en groentefrietjes

Sprouty is een wat grovere mix van ontkiemde mungbonen, adukibonen, groene linzen, groene erwten en kikkererwten. De bijzondere eigenschappen van de afzonderlijke bonen maken dit een erg gezonde en smaakvolle mix. De Sprouty is erg lekker door roerbakgerechten en soepen, maar geeft ook een heerlijke bite aan salades. We raden aan de Sprouty enkele minuten te blancheren of te verhitten voor gebruik.

Bereiding (30 min)

  • Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de groentefriet in een kom, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met tijm, zout en peper. Spreid alles uit op de bakplaat en rooster in 25 minuten gaar.
  • Pel de ui en snijd in halve ringen. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Was de sprouty kiemen in een zeef onder de kraan. Verhit olie in een wok of bakpan en fruit de ui 2 minuten. Roerbak de champignons en de sprouty kiemen 5 minuten op een middelhoog vuur. Roer de rijst cuisine erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Breek ondertussen de eieren boven een schaal en schenk de (plantaardige)melk erbij. Kluts de eieren en breng op smaak met tamari, zout en (chili)peper. Verhit olie in een bakpan en bak op een laag vuur per persoon een omelet.
  • Vul de omeletjes met de romige champignonsaus en serveer de groentefrietjes ernaast.

Ook erg lekker met verse peterselie.