X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Paddenstoelenpastei met groenten en wortelpeterselie

Vandaag staat er een heerlijke ovenschotel op het menu. Een pastei is een ragout met een 'dakje.' Dit kan een dakje zijn van bladerdeeg of van een puree. We maken vandaag een koolhydraatarme variant met een topping van wortelpeterselie puree. De ragout maken we met verschillende soorten paddenstoelen. Je kunt voor de pastei één grote ovenschaal gebruiken of per persoon een eigen schaaltje.

Bereiding (35 min)

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een pan met water aan de kook voor de wortelpeterselie. Schil de wortelpeterselie en snijd in grove stukken. Kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en pureer met een staafmixer (of gebruik een pureestamper).
  • Snijd de prei in dunne ringen en was in een zeef onder de kraan. Was of schil de wortels en snijd in plakjes. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd klein.
  • Verhit olie in een bakpan en bak de paddenstoelen, prei en wortels op een middelhoog vuur circa 5-7 minuten.
  • Smelt intussen de roomboter in een ruime kookpan en roer het meel erdoor. Zo krijg je een roux. Laat het op een zacht vuur gaar worden. Het is gaar als de roux een beetje zanderig aanvoelt. Voeg nu met een garde melk en water toe en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Breng al roerend aan de kook. Je krijgt dan een dikke, romige saus. Roer de roomkaas en groenten door de saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de ragout in een ovenschaal en verdeel de wortelpeterselie-puree erover. Plaats nog 10 minuten in de voorverwarmde oven en zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.

Ook erg lekker met doperwtjes.