X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Polenta met krokante kip en gegrilde groenten

Polenta is een ‘dikke brij’ van maisgriesmeel waarmee in Noord-Italië veel traditionele recepten worden gemaakt. Vaak wordt de polenta gestort op een houten snijplank. Deze plank staat dan midden op tafel en het hele gezin eet ervan. Je kunt polenta op veel verschillende manieren eten. Warm en koud en voor zowel zoete als hartige gerechten. Ook kun je de polenta laten afkoelen en opstijven en dan later krokant bakken. Buon appetito!

Bereiding (35 min)

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schil de wortelpeterselie, wortel en bietjes en snijd in gelijke stukken. Pel en snijd de ui in grove halve ringen. Verdeel de groenten over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout en rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snijd de kip in reepjes. Klop in een schaaltje het ei los en strooi in een ander schaaltje het paneermeel. Wentel de kip eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Verhit olie in een bakpan en bak de kip gaar en krokant.
  • Breng een pan met water aan de kook en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Voeg aan de nog koude bouillon de polenta al roerend toe. Laat de polenta koken totdat het de dikte van een smeuïge aardappelpuree heeft (voeg als het te dik wordt nog wat water toe). Roer tenslotte wat olijfolie door de polenta.
  • Serveer de polenta met de krokante kip en de geroosterde groenten. Of stort de polenta, zoals de Italianen dat doen, op een houten snijplank en leg daar de gegrilde groenten en krokante kip bovenop.

De polenta is ook lekker met (plantaardige) melk. Voeg een deel van de Italiaanse kruiden toe aan de polenta.