X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Portabella-hamburger met koolsla

Portabella's zijn volgroeide kastanjechampignons. Ze zijn extra smaakvol, doordat de paddenstoelen rijper zijn. Ze groeien op hetzelfde oogstbed als de kastanjechampignons, maar krijgen meer tijd en ruimte. De kleine champignons rondom worden geoogst en daarna duurt het nog 2-3 dagen voordat de champignon groot genoeg is en de onderkant openklapt. Dit is kenmerkend voor een portabella: de lamellen aan de onderkant zijn altijd zichtbaar. De portabella is heel stevig en geschikt om in z’n geheel te bakken.

Bereiding (25 min)

  • Was of schil de wortel. Haal het buitenste blad van de kool, verwijder de kern en snijd in kwarten. Snijd of schaaf de wortel en kool in hele dunne reepjes. Gebruik een scherp mes, mandoline of keukenmachine.
  • Maak een dressing met de helft van de mayonaise, de helft van de yoghurt, mosterd en de azijn. Meng de dressing door de wortels en witte kool en meng goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Zet opzij en laat de smaken intrekken.
  • Maak intussen de knoflooksaus. Meng de rest van de mayonaise met de yoghurt in een kom. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met peper en zet opzij.
  • Verhit olie in een bakpan en bak de hamburgers op een middelhoog vuur lichtbruin (circa 5 minuten per kant). Pel de ui, snijd in ringen en bak met de hamburgers mee.
  • Veeg de portabella’s schoon met een keukenpapiertje, besprenkel met olie en bak de portabella’s met de lamellen naar boven in de bakpan voor 2 minuten. Draai de portabella’s voorzichtig om en bak ook de binnenzijde 2 minuten.
  • Was de tomaat en snijd in plakjes. Haal de portabella’s uit de pan en beleg deze met de hamburger, tomatenplakken en wat knoflooksaus. Eindig met de gebakken uienringen. Serveer de portabella-hamburger met de koolsla.

Serveer de hamburger ook eens met groentefrietjes ernaast!