X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Postelein stamppot met sticky kipstukjes

In sommige delen van de wereld wordt postelein gezien als onkruid en in andere delen als groente. Het is natuurlijk geen onkruid, van alle bladgroente heeft postelein zelfs de hoogste hoeveelheid omega-3 vetzuren en is daarnaast ook rijk aan vitamine C en verschillende mineralen. Postelein is een paar dagen vers te houden in de groentela van je koelkast.

Bereiding (35 min)

  • Pel de knoflook. Snijd de kipdijbeenfilet in blokjes. Schenk de sojasaus en honing in een kommetje. Pers de knoflook erboven uit. Schep de kipblokjes door de marinade en laat afgedekt 15-20 minuten staan.
  • Breng water aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels, snijd in stukken en kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
  • Was de postelein en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de postelein klein. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de tomaat en snijd klein.
  • Verhit olie in een wok of bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de tomaat en de gemarineerde kipstukjes toe en bak mee tot deze goudbruin en gaar zijn.
  • Stamp de aardappels met een pureestamper en voeg eventueel een scheutje kookvocht toe. Schep de postelein erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de postelein stamppot met de sticky kipstukjes, tomaat en uienringen. Garneer met de sesamzaadjes. Heb je een glutenallergie? Spoel dan eerst de sesamzaadjes af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.

Houd je van pit? Voeg dan wat sambal toe aan de sticky kip.