X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Rode kool ovenschotel met rundergehakt

Rode kool is een van de oudste koolsoorten. De kool is stevig, rond en heeft dieppaarse, glanzende bladeren, die stevig en knapperig aanvoelen. De paarse kleur van rode kool wordt veroorzaakt door een natuurlijke kleurstof. Rode kool behoudt zijn mooie kleur beter wanneer bij het koken citroensap of azijn aan het water wordt toegevoegd. We gebruiken vandaag - lekker makkelijk - voorgesneden rode kool.

Bereiding (40 min)

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels en snijd klein. Kook in 15-20 minuten gaar en giet vervolgens het water af (vang wat kookvocht op). Stamp de aardappels grof met een beetje kookvocht en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit intussen olie in een wok of bakpan en roerbak de gesneden rode kool 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een scheutje water toe en laat met een deksel op de pan 5-10 minuten zachtjes stoven.
  • Pel en snipper intussen de ui. Verwarm een droge bakpan en bak het rundergehakt met de ui rul en gaar. Breng op smaak met de gehaktkruiden.
  • Was de appel en snijd in mooie plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de appelplakken aan weerszijden bruin. Breng op smaak met kaneelpoeder.
  • Bouw de ovenschotel op in laagjes. Begin met een laagje rode kool, dan het rundergehakt, daarboven de aardappelpuree en tenslotte de appelplakjes. Druppel wat olijfolie erover en breng op smaak met zout en peper. Bak de ovenschotel nog 5-10 minuten in de oven. Je kunt de laatste 2 minuten de grillstand aan zetten voor een krokante korst.

Wil je de oven niet gebruiken? Maak dan een gladde aardappelpuree met wat melk en roomboter en serveer de rode kool en een gehaktbal ernaast.