X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Romige spruitjes-aardpeerschotel met ham en kaas

Spruitjes zijn de okselknoppen van de spruitkool en bevatten veel vitamine C. Meestal worden spruitjes gekookt, maar je kunt ze ook bakken, wokken, stoven of stomen. Je moet ze zeker niet te lang koken, want dan werk je het ontstaan van de beruchte ‘spruitjeslucht’ in de hand.

Bereiding (30 min)

  • Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en snijd doormidden. Schil of was de aardpeer en snijd klein. Kook de spruitjes en aardpeer 10 minuten. Giet het water af en laat even uitdampen.
  • Pel en snipper de ui. Snijd de ham in reepjes.
  • Verhit olie in een grote bakpan en bak de ui 2 minuten. Doe daarna de voorgekookte spruitjes en aardpeer erbij en bak nog 5 minuten mee.
  • Doe de slagroom en de helft van de geraspte kaas erbij en breng op smaak met mosterd en peper. Voeg als laatste de hamreepjes toe en verwarm nog 2 minuten mee.
  • Snijd de peterselie grof en strooi samen met de overgebleven kaas over de spruitjes-aardpeerschotel.

Je kunt de spruitjes en aardpeer ook in een ovenschaal doen en dan gratineren met de kaas.