X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Sla stamppot met rookworst en champignons

Romaanse sla is een frisse groente, met knapperige stukken en lange groene malse bladeren. De Romaanse sla geeft de stamppot van vandaag een knapperige en zoete bite. Onze Romaanse sla wordt geteeld in Marknesse op Eko-boerderij 'De Eerste'. De biologische boerderij van Bertiene van Oort en Gerrit Marsman was ooit het allereerste bewoonde bedrijf in de Noordoostpolder.

Bereiding (30 min)

  • Breng een grote pan met water aan de kook voor de aardappels, wortel en ui. Was of schil de aardappels en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd klein. Pel de ui en snijd klein. Kook de aardappels, wortel en ui in 15-20 minuten gaar.
  • Was de Romaanse sla en snijd klein. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Verwarm olie in een bakpan en bak de champignons ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de rookworst in een pan met heet water (niet kokend).
  • Giet het water van de aardappels, wortel en ui af en vang daarbij wat kookvocht op. Stamp met een beetje mosterd goed door elkaar. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een smeuïge stamppot. Schep dan de kleingesneden Romaanse sla erdoor. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  • Serveer de stamppot met de rookworst en de champignons.

Het is ook lekker om wat fijngehakte noten door de stamppot te doen.