X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Snel gehaktpannetje met roerbakgroenten

Onze volkoren basmatirijst wordt verbouwd in India aan de voet van de Himalaya. Basmatirijst heeft de langste rijstkorrel van alle rijstsoorten en heeft een volle geur en smaak. Alleen het buitenste, onverteerbare kaf is eraf gehaald. Bij volkoren basmatirijst zit het vliesje met veel waardevolle voedingsstoffen er dus nog omheen. Dankzij de minuscuul kleine gaatjes in het rijstkorrelvlies is de rijst snel gaar zonder verlies van smaak en voedingsstoffen.

Bereiding (20 min)

  • Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  • Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een bakpan en bak het gehakt met de ui en knoflook rul. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  • Bak de roerbakgroenten 8-10 minuten met het gehakt mee en breng op smaak met sojasaus (of tamari), zout en (chili)peper.
  • Serveer de roerbakschotel met de volkoren basmatirijst.

Ook erg lekker met pinda's en chilisaus.