X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Stevige bonensoep met veel groenten en kaas

Vandaag maken we een lekkere soep met bonen van Machandel. Al meer dan dertig jaar produceert dit familiebedrijf biologisch-dynamische conserven. De bonen zijn al gekookt en hoeven alleen maar te worden opgewarmd of aan een gerecht te worden toegevoegd. Lekker makkelijk! Peulvruchten zijn erg gezond, ze zitten vol vezels en eiwitten.

Bereiding (25 min)

  • Pel en snipper de ui en knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd klein. Snijd de prei in ringen en was grondig in een zeef onder de kraan. Spoel de bonen in een zeef onder de kraan.
  • Verhit olie in een ruime soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de helft van de wortel en prei toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tomaat, groentebouillontablet, water en bonen toe en kook 10 minuten op een middelhoog vuur. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel wat water toe als je de soep te dik vind.
  • Voeg de overgebleven wortel en prei toe aan de soep en kook nog 6-10 minuten op een laag vuur. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper.
  • Snijd de peterselie grof. Schep de soep in mooie kommen en strooi de geraspte kaas en peterselie erover.

Deze soep is ook erg lekker met knapperige bleekselderij.