X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Toscaanse groentesoep met palmkool en witte bonen

Vandaag op het menu een familielid van de boerenkool. Palmkool wordt ook wel cavolo nero genoemd. De naam ‘palmkool’ is te danken aan het uiterlijk: de kool heeft lange smalle bladeren, net als een palmboom. Deze vergeten groente wordt nu langzamerhand weer populair, en terecht!

Bereiding (25 min)

  • Pel en snipper de ui. Schil de wortel en snijd klein. Verwarm olie en tomatenpuree in een soeppan en fruit de ui en wortel een aantal minuten op een laag vuur. Voeg het water toe, verkruimel het groentebouillontablet erboven en breng aan de kook. Temper daarna het vuur.
  • Was intussen de palmkool, verwijder eventueel de harde nerven en snijd klein. Voeg de palmkool toe aan de soep en kook mee.
  • Spoel de bonen in een zeef onder de kraan. Voeg de bonen en cherrytomaten in tomatensaus toe aan de soep. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper. Laat de soep 10 minuten afgedekt heel zachtjes koken.
  • Serveer de soep in mooie kommen en strooi de Parmezaanse kaas erover.

De harde nerven van de palmkool kun je eventueel heel fijn snijden, opbakken in een bakpan en aan de soep toevoegen. Ook lekker met pijnboompitjes.