X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Truffelaardappelpuree met bietenmix en kalfsburger

Van origine komt de truffelaardappel uit Frankrijk ('Vitelotte-Noir'). De vorm en kleur van de aardappels komt overeen met de kenmerken van een truffel. Deze bijzondere aardappel werd in de 19e eeuw al geteeld maar is daarna in de vergetelheid geraakt. Dankzij de prachtige paarse kleur is de truffelaardappel weer helemaal in 'the picture'.

Bereiding (40 min)

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schil bietjes en snijd in dunne plakjes. Heb je een rode biet ertussen zitten? Let op, deze geeft erg af aan je handen. Doe alles in een kom en meng met olijfolie, tijm, zout en peper. Spreid uit over de bakplaat en rooster 30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil de truffelaardappels en kook ze gaar in 15-20 minuten. Giet het water af en laat goed uitdampen.
  • Verwarm de melk en boter in een steelpan. Druk de truffelaardappels door een zeef of gebruik een pureeknijper en maak smeuïg met warme melk (je kunt natuurlijk ook een pureestamper gebruiken). Breng op smaak met zout en peper.
  • Was de sla, laat goed uitlekken en snijd klein.
  • Verhit olie in een bakpan en bak de kalfsburgers bruin en gaar. Serveer de truffelaardappelpuree, sla en de geroosterde bieten erbij.

Maak een lekkere salade dressing van olijfolie, azijn, honing, zout en peper.