X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Vegan nuggets met bimi en quinoa

Bimi wordt ook vaak aspergebroccoli of babybroccoli genoemd. Het is een gemakkelijk product dat bijna hetzelfde smaakt als broccoli. Het is een veelzijdige groente en kan op veel verschillende manieren klaargemaakt worden. Wij verwerken de bimi vandaag in een quinoa salade. Wist je dat maar liefst 10% van het droge gewicht van quinoa uit vezels bestaat? Vezels zorgen ervoor dat de koolhydraten langzaam worden opgenomen door je lichaam. Quinoa is heel voedzaam, het bevat de vitamines B1, B2, B3 en E.

Bereiding (25 min)

  • Breng een pan met water en een flinke snuf zout aan de kook voor de quinoa. Zorg ervoor dat je 2 keer zoveel water hebt als de hoeveelheid quinoa. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook 10 minuten in een afgesloten pan. Giet daarna het water af en laat nog een paar minuten uitdampen.
  • Verhit olie in een bakpan en bak de vegan Gouda nuggets goudbruin en krokant in circa 10 minuten.
  • Snijd de prei in ringen en spoel grondig in een zeef onder de kraan. Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui en prei 5-10 minuten op een middelhoog vuur. Schep daarna de quinoa erdoor en bak nog even mee.
  • Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de bimi. Was de bimi en halveer de grote exemplaren. Kook of stoom in 6-8 minuten gaar, giet daarna het water af.
  • Meng de olijfolie extra vierge, (appel)azijn, mosterd, zout en (chili)peper tot een dressing en schep het door de quinoa. Verdeel de quinoa op de borden en serveer met de bimi en Gouda nuggets.

Ook erg lekker met fijngehakte noten.