X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Vegan steak tartare met venkel, Hasselback potatoes en little gem

Aardappelwaaier, accordeon aardappel, Hasselback aardappel …. Allemaal benamingen voor deze dungesneden aardappel met lekker veel knoflook en olie uit de oven. Erg leuk als bijgerecht bij heel veel gerechten. Neem wel de tijd, want de aardappel heeft tijd nodig om in de oven te garen.

Bereiding (50 min)

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Was de aardappels en snijd met een scherp mes meerdere diepe inkepingen. Gebruik eventueel aan weerszijden 2 pollepels om te voorkomen dat je de aardappels helemaal doormidden snijdt. Pel de knoflook en snijd fijn. Bestrijk de aardappels met olijfolie. Bestrooi met de Italiaanse kruiden en knoflook, zorg dat de olie en kruiden goed tussen de inkepingen zitten. Bak de aardappels in circa 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Breng water aan de kook. Pel en snipper de ui heel fijn. Laat de seitan uitlekken in een zeef en snijd nog fijner. Dompel de tomaat 30 seconden in kokendheet water, verwijder het velletje en de zaden. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de ui, tomaat en seitan met ketchup, mosterd, olijfolie en peper.
  • Breng een pan met een klein laagje water en een snuf zout aan de kook. Was de venkel, snijd in stukken en kook in 5 minuten beetgaar. Giet het water af, laat een beetje afkoelen en snijd de venkel nog wat kleiner.
  • Maak het tartaartje op met behulp van een kookring (of een rond schaaltje). Leg de kookring op het bord. Maak eerst een laag met de venkel, druk goed aan. Schep daarna het seitanmengsel erop en druk aan. Verwijder de ring voorzichtig.
  • Was de little gem en snijd in kwarten. Verhit olie in een bakpan (of grillpan) en bak de little gem op alle snijvlakken in 2-3 minuten lichtbruin. Het is lekker als de sla nog knapperig is. Druppel een beetje balsamicoazijn erover.
  • Serveer de seitan tartaar met de Hasselback aardappels en de gebakken little gem.

De vegan steak tartare is ook erg lekker met stukjes appel.