X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Verse truffel ravioli met salieboter, spruitjes en hazelnoten

Vandaag op het menu verse ravioli met salieboter. Een Italiaanse klassieker en erg lekker door haar eenvoud. Salie heeft een heerlijke, kruidige smaak die doet denken aan de Mediterraanse keuken. Wist je dat Italiaanse boeren vroeger salieblad over hun tanden wreven voor een frisse adem? Verse salie is ook lekker in de thee, met een beetje honing. Zet het plantje op een zonnige plek.

Bereiding (20 min)

  • Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en snijd in plakjes. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een bakpan en roerbak de spruitjes en ui 5-10 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  • Breng ondertussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de ravioli in 3 minuten beetgaar. Giet het water af.
  • Verwarm de roomboter in een bakpan en bak de salieblaadjes krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de ravioli in de pan met de boter.
  • Hak de hazelnoten grof en schep door de spruitjes. Meng de spruitjes met de ravioli en strooi de krokante salie erover. Breng op smaak met zout en peper

Ook erg lekker met wat Parmezaanse kaas.