X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Wraps met viskoekjes van gerookte meerval en pastinaak

In dit recept maken we viskoekjes van gerookte meervalfilet. De meerval is een grote zoetwatervis en is een Europese vis. Meerval is een vette vis en levert visvetzuren die goed zijn voor hart en bloedvaten. Lekker gezond dus. We serveren de viskoekjes met wraps en pastinaak.

Bereiding (45 min)

  • Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de pastinaak en snijd klein, spreid uit over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de pastinaak 20-25 minuten in de oven tot de blokjes goudbruin en gaar zijn
  • Pel de ui, snijd de helft in halve ringen en snipper de rest. Was de sla, pluk de blaadjes van de krop en laat goed uitlekken.
  • Pureer de pastinaak tot een grove puree. Voeg eventueel wat water toe als de puree heel droog aanvoelt. Schep de puree in een grote kom en zet opzij.
  • Snijd de meerval in grove stukken (niet tot een puree). Doe de vis bij de pastinaakpuree en voeg de gesnipperde ui, bieslook, azijn, knoflook, ei, een snufje zout en peper toe. Meng alles goed en vorm er per persoon 2 koekjes van van 2-3 cm dik.
  • Verhit de boter in een grote bakpan op een middelhoog vuur. Leg zodra de boter begint te schuimen de viskoekjes en de uienringen in de pan en bak circa 8 minuten. Keer halverwege om tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  • Verwarm de tortilla's kort in een droge bakpan. Leg een tortilla op een bord en beleg met de sla, de halve uienringen en de viskoekjes.

Wil je de oven niet gebruiken of heb je weinig tijd? Bak de pastinaak dan zacht in een pan met een laagje water. Maak eventueel een lekker sausje van yoghurt, citroensap, honing en zwarte peper.